JESZCZE TWARDSZA WODA

Dla zmiękczania wody jeszcze twardszej (o wyższych wartościach dH lub o pH 6,5-7) nie wystarczy żaden z tych domowych sposobów. W tych wypadkach pomagają jedynie preparaty chemiczne, które wprowadza się do wody dokładnie według przepisów, po czym sprawdza się odczyn wody odpowiednim papierkiem wskaźnikowym lub kwasomierzem. Proszę jednak pamiętać: nie każdy indykator wskazuje stopień twardości wody, dlatego zalecam stosowany przeze mnie przez lata całe i wypróbowany specjalnie w uprawie hydroponicznej kwasomierz Riedla de Haena (patrz rysunek). Wynik otrzymuje się w prze­zroczystym dozowniku z tworzywa sztucznego z barwną skalą na pokrywie.

Witaj na moim serwisie poświęconym nieruchomościom! Z zawodu jestem architektem, projektowanie to moja pasja. Znajdziesz tutaj wiele artykułów dotyczących projektowania nieruchomości i budownictwa. Zapraszam do czytania i komentowania !